Over ons

RAI CarrosserieNL

Over onze sectie

De sectie RAI CarrosserieNL behartigt de collectieve belangen van fabrikanten en importeurs van wegtransportmiddelen, zoals aanhang­wagens, opleggers, carrosserieën en aanverwante producten in Nederland.

In onze missie omschrijven we dat als volgt: sectie RAI CarrosserieNL stimuleert samen met haar leden met passie de continuïteit van de branche.

Wat doet RAI CarrosserieNL?

Met ruim 300 leden werken we aan een duurzame toekomst voor de Nederlandse carrosserie- en trailerbouw in de volle breedte. Als (potentieel) lid profiteert u van heel veel voordelen. Bekijk alle voordelen in de video.

Activiteiten

We richten ons op een aantal gebieden:

1. Marketing & promotie
2. Beïnvloeden en informeren wet- en regelgeving
3. Informatie­voorziening (markt­informatie, onderzoek, statistieken)
4. Belangenbehartiging
5. Netwerk

Dat vertaalt zich in een breed scala aan activiteiten. Zo behartigen wij de collectieve ledenbelangen bij Nederlandse én Europese overheden (politieke lobby). Daarnaast vinden wij collectieve promotie erg belangrijk: wij organiseren niet alleen een eigen vakbeurs, ReinigingsDemoDagen, maar ook collectieve stands op tentoonstellingen in binnen- en buitenland (IAA, Bauma, Supportbeurs).
Onze medewerkers monitoren relevante ontwikkelingen en informeren de leden daarover, bijvoorbeeld door het publiceren van feiten, cijfers, analyses en opinies. Ook begeleiden wij de leden bij technische vraagstukken en regelgeving.
RAI CarrosserieNL heeft ook een platformfunctie, zo organiseren wij regelmatig (informele) bijeenkomsten waar leden elkaar kunnen ontmoeten en stimuleren wij export voor de leden door o.a. ledenreizen.
Wij zijn tenslotte nauw betrokken bij activiteiten die de kwaliteit in de branche verhogen; de keurmerken zijn hier een voorbeeld van.

Standpunten sectie RAI CarrosserieNL

De sectie RAI CarrosserieNL behartigt de collectieve belangen van fabrikanten en importeurs van wegtransportmiddelen, zoals aanhang­wagens, opleggers, carrosserieën en aanverwante producten in Nederland.

Onze missie omschrijven we als volgt: sectie RAI CarrosserieNL stimuleert samen met haar leden met passie de continuïteit van de branche.

Lees meer over standpunten

Bestuur RAI CarrosserieNL

Het bestuur van de sectie bestaat uit de volgende leden:

 • Voorzitter

  Steven Heersma

  Veth Automotive BV

 • Penningmeester, vice-voorzitter

  Jan Verweij

  Vehold B.V.

 • Bestuurslid

  Roel Hertoghs

  Hertoghs Carrosserieën BV

 • Bestuurslid

  Richard Wolters

  VDL Bus & Coach

 • Bestuurslid

  Pieter Dirk Rondaan

  Rondaan Carrossserie en Wagenbouw

 • Bestuurslid

  Alexander Plegt

  Plegt Carrosserie Groep

 • Bestuurslid

  Bart van Wegen

  RTS Nederland B.V

Relevante downloads