Standpunten

Standpunt

Standpunten sectie RAI CarrosserieNL

De sectie RAI CarrosserieNL behartigt de collectieve belangen van fabrikanten en importeurs van wegtransportmiddelen, zoals aanhang­wagens, opleggers, carrosserieën en aanverwante producten in Nederland.

Onze missie omschrijven we als volgt: sectie RAI CarrosserieNL stimuleert samen met haar leden met passie de continuïteit van de branche.

RAI CarrosserieNL

De sectie richt zich op een aantal gebieden:

  • Marketing & promotie
  • Lobby, beïnvloeden en informeren wet- en regelgeving
  • Informatie­voorziening (markt­informatie, onderzoek, statistieken)
  • Belangenbehartiging
  • Netwerk

Dat vertaalt zich in een breed scala aan activiteiten. Zo behartigt RAI CarrosserieNL de collectieve ledenbelangen bij Nederlandse én Europese overheden. Daarnaast is collectieve promotie erg belangrijk: de sectie organiseert niet alleen een eigen vakbeurs, ReinigingsDemoDagen, maar ook collectieve stands op tentoonstellingen in binnen- en buitenland (IAA, Bauma, Supportbeurs). De medewerkers van RAI CarrosserieNL monitoren relevante ontwikkelingen en informeren de leden daarover, bijvoorbeeld door het publiceren van feiten, cijfers, analyses en opinies. Ook begeleiden zij de leden bij technische vraagstukken en regelgeving. RAI CarrosserieNL heeft ook een platformfunctie, zo organiseert de sectie regelmatig (informele) bijeenkomsten waar leden elkaar kunnen ontmoeten, alsook een jaarlijkse studiereis. Tenslotte is de sectie nauw betrokken bij activiteiten die de kwaliteit in de branche verhogen; de keurmerken zijn hier een voorbeeld van.

Download hieronder een uitgebreid document met de standpunten van RAI CarrosserrieNL

Relevante downloads