Nieuws

Mobiliteit vormt motor van Nederland, wens om te innoveren is groot

  • secties:Alle secties
  • soort inhoud:Nieuwsbericht
  • datumPublished on

HELMOND - Met de verkiezingen voor de Tweede Kamer in aantocht vond op 9 november het Mobiliteits­industriedebat van RAI Vereniging plaats bij de Automotive Campus in Helmond. Met als insteek om samen met toonaangevende mobiliteits­spelers en politieke vertegenwoordigers een beeld te schetsen van de uitdagingen en ambities op het gebied van mobiliteit. De uitkomst van het debat is helder: te complexe regelgeving staat innovatie in de weg, terwijl de wens om te innoveren juist extreem groot is.

Mobiliteit vormt motor van Nederland, wens om te innoveren is groot

Visie op mobiliteit

De Automotive Campus in Helmond vormt de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplaats en vestigingsplaats op het gebied van automotive (technologie) en slimme mobiliteit. Het is dé perfecte locatie om samen met de politiek en belangrijke mobiliteits­spelers dieper in te gaan op de vraagstukken rondom mobiliteit. Belangrijk, want met een jaaromzet van 30 miljard euro is de mobiliteit maak- en service-industrie in Nederland een sector van wezenlijk economisch belang. Het is een economische sector die werk biedt aan 50.000 tot 100.000 - vooral hoogopgeleide – mensen.

Uitgelezen kans

Het Mobiliteits­industriedebat van RAI Vereniging vormt de uitgelezen kans voor de politiek om met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 de visie op mobiliteit bespreekbaar te maken. Olger van Dijk (NSC), Pim van Strien (VVD), Bart van den Brink (CDA), Christiaan van der Krift (Christen Unie), Elrie Bakker-Derks (JA21) en Hans Theunissen (D66) namen deel aan het debat, reagerend op uitdagende stellingen gepresenteerd door toonaangevende spelers van de Nederlandse mobiliteits­industrie.

Lees hieronder het volledige verslag.

Relevante downloads