Nieuws

Trendonderzoek Visie op Onderdelen Truck & Trailer van start

RAI Aftermarket, RAI CarrosserieNL en TLN starten nieuw trendonderzoek op het gebied van onderhoud en reparatie van Trucks & Trailers. Deelname aan de online enquête is geheel anoniem. De eindresultaten zijn niet tot individuele bedrijven herleidbaar.

Trendonderzoek Visie op Onderdelen Truck & Trailer van start

Binnen RAI Vereniging en TLN staat de aftersales toekomst hoog op de agenda. In welke richting gaan werkplaatsen voor truck en trailer zich de komende jaren bewegen. Elke ontwikkelingen gaan de werkplaats nu echt veranderen. Hierbij speelt mee dat Nederlandse werkplaatsen ook daadwerkelijk zelf kunnen keuren. Reden dat relatief veel transporteurs een eigen werkplaats hebben. Met alle transities en ontwikkelingen die op ons afkomen voldoende redenen alle relevante trends en ontwikkelingen in kaart te brengen.

Op dit moment is de tijdhorizon voor werkplaatsen relatief onoverzichtelijk en lastig in te schatten. Het maken van de juiste investeringskeuzen is van alle tijden, maar speelt nu extra nadrukkelijk. De inzet van bijvoorbeeld elektrische voertuig­en is hier een goed voorbeeld van. Bedrijfs­voertuig­en zijn immers investeringsgoederen waarmee geld verdiend moet worden. Het daaraan gekoppelde reparatie en onderhoud in de werkplaats speelt hier nadrukkelijk een rol van belang in.

Voor RAI Vereniging en TLN reden om de vinger aan de pols te houden. Alle reden om de zienswijze en visie op deze ontwikkelingen vanuit de branche zelf in kaart te brengen. Dat gebeurt via de opgestelde online enquête. Met als titel Visie op Onderdelen Truck & Trailer.

Het beoogde eindrapport geeft een goed beeld van de huidige marktsituatie en toekomstige verwachtingen in de wereld van werkplaatsen en bijbehorend reparatie en onderhoud. Naast inspiratiebron voor de branche zelf dient dit marktonderzoek tevens als instrument voor lobby en beïnvloeding. Actuele marktontwikkelingen worden immers als geen ander gebruikt om in te spelen op wet- en regelgevingstrajecten en Den Haag en/of Brussel.

Vlooteigenaren en transporteurs kunnen hier de online vragenlijst invullen.