Nieuws

Inschrijving Automotive Innovation Award geopend

Nederlandse organisaties met veelbelovende innovaties voor de mobiliteits­branche kunnen zich vanaf nu inschrijven om deel te nemen aan de verkiezing voor de Automotive Innovation Award 2024.

Inschrijving Automotive Innovation Award geopend

De verkiezing wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Stichting Automotive Innovation Award, waarin ANWB, BOVAG, LeasePlan, RAI Vereniging, RAI Automotive Industry NL en Roland Berger samenwerken. De stichting heeft als doel om de enorme innovatiekracht van deze sector in Nederland in de schijnwerpers te zetten.

Uitsluitend innovaties die mobiliteit slimmer, schoner, efficiënter en/of veiliger maken komen in aanmerking voor deze felbegeerde prijs, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt.

Innovatief podium

In Nederland zijn honderden ondernemingen, traditionele partijen en nieuwkomers, kennisinstituten en andere organisaties elke dag bezig met innovaties om mobiliteit duurzamer, veiliger en/of bereikbaarder te maken. ‘Daar mogen we een best een beetje trots op zijn’, zegt juryvoorzitter Jan Peter Balkenende.’ ‘Met deze verkiezing bieden we innovaties een podium om ze bekend te maken bij het grote publiek, of het nu om producten, diensten of servicetechnologieën gaat. Daarom roep ik alle organisaties in de automotive sector op om hun innovaties bij ons aan te melden.’

Aanmelden

Aanmelden is tot 1 oktober 2023 mogelijk via www.automotiveinnovationaward.nl. Een onafhankelijke vakjury onder leiding van Jan Peter Balkenende beoordeelt de inzendingen op innovatiekracht, impact en implementatie. De jury nomineert per award maximaal vijf innovaties voor de volgende ronde. De genomineerden ontvangen vervolgens een uitnodiging om hun innovatie aan de jury te presenteren. Drie van de vijf genomineerden gaan door naar de finale op 5 februari 2024. Dan, tijdens het exclusieve ‘Automotive Innovatiediner’, worden de winnaars van de AIA 2024 bekendgemaakt.