Over sectie RAI CarrosserieNL

“Zonder transport staat alles stil”, luidt een bekende slogan. Daaraan kunnen wij toevoegen dat onze branche dit mogelijk maakt door de optimale transportmiddelen te fabriceren.

snelweg

De sectie RAI CarrosserieNL behartigt de collectieve belangen van fabrikanten en importeurs van wegtransportmiddelen, zoals aanhangwagens, opleggers, carrosserieën en aanverwante producten in Nederland.

In onze missie omschrijven we dat als volgt: sectie RAI CarrosserieNL stimuleert samen met haar leden met passie de continuïteit van de branche.

We richten ons op een aantal gebieden:

1.     Marketing & promotie
2.     Beïnvloeden en informeren wet- en regelgeving
3.     Informatievoorziening (marktinformatie, onderzoek, statistieken)
4.     Belangenbehartiging
5.     Netwerk

Dat vertaalt zich in een breed scala aan activiteiten zoals:

• Behartigen van collectieve ledenbelangen bij Nederlandse en Europese overheden (politieke lobby)
  • Collectieve promotie (onder andere ReinigingsDemoDagen) en collectieve stands op tentoonstellingen in binnen- en buitenland (IAA, Bauma, Supportbeurs)
  • Monitoren van relevante ontwikkelingen en de leden daarover informeren
  • Publiceren van feiten, cijfers, analyses en opinies
  • Begeleiden van leden bij technische vraagstukken en regelgeving