Over afdeling Speciale Voertuigen

“Zonder transport staat alles stil”, luidt een bekende slogan. Daaraan kunnen wij toevoegen dat de Speciale Voertuigenbranche dit mogelijk maakt door de optimale transportmiddelen te fabriceren.

snelweg

De afdeling Speciale Voertuigen behartigt de collectieve belangen van fabrikanten en importeurs van wegtransportmiddelen, zoals aanhangwagens, opleggers, carrosserieën en aanverwante producten in Nederland.

In onze missie omschrijven we dat als volgt: afdeling Speciale Voertuigen stimuleert samen met haar leden met passie de continuïteit van de branche.

We richten ons op een aantal gebieden:

1.     Marketing & promotie
2.     Beïnvloeden en informeren wet- en regelgeving
3.     Informatievoorziening (marktinformatie, onderzoek, statistieken etc.)
4.     Belangenbehartiging
5.     Netwerk

Dat vertaalt zich in een breed scala aan activiteiten zoals:

• Behartigen van collectieve ledenbelangen bij Nederlandse en Europese overheden (politieke lobby)
  • Collectieve promotie (onder andere BedrijfsautoRAI en ReinigingsDemoDagen) en collectieve stands op tentoonstellingen in binnen- en buitenland (IAA, Bauma, CVshow, Supportbeurs)
  • Monitoren van relevante ontwikkelingen en de leden daarover informeren
  • Publiceren van feiten, cijfers, analyses en opinies
  • Begeleiden van leden bij technische vraagstukken en regelgeving
  • Organisatie van (informele) bijeenkomsten waar leden elkaar kunnen ontmoeten
  • Ontwikkelen en exploiteren van diverse keurmerken (onder andere LPK laadkleppen, PIEKkeur stille distributieoplossingen en ALK autolaadkranen)
  • Stimuleren van export door ledenreizen en een industrieplatform

De afdeling bestaat uit 8 secties: