Manufacturing & Materials

De internationale automotive industrie staat de komende jaren voor de taak om de uitstoot van CO2 verder terug te brengen. Zowel bij het gebruik van voertuigen op de weg, als ook wat betreft de productie van deze voertuigen. Het gewicht van voertuigen speelt daarbij een essentiële rol. Nieuwe, natuurlijke en lichtere materialen en intensiever gebruik van bestaande materialen zoals hoogwaardig staal en aluminium en slimme verwerking hiervan zijn de belangrijkste ingrediënten om te komen tot de gewenste CO2 reductie. Het circulair inrichten van de keten als wel het circulair toepassen van componenten en systemen zal mede gedreven door de EU Green deal in versnelling komen. De huidige Corona crisis zal dit proces, gesteund door overheden, versnellen.

De diversiteit van nieuwe materialen en de combinatie met bestaande materialen (hybridisering) leidt tot uitdagingen in de productie. Er zijn voor deze hybridisering nieuwe process-, handlings- en verbinding methodieken en –technologieën nodig, terwijl er tegelijkertijd (energie) efficiënter geproduceerd zal moeten worden. Een andere trend in de automotive industrie is de immer toenemende personalisering van voertuigen, seriegrootte 1. Om voorbereid te zijn om al deze ontwikkelingen te kunnen volgen, of zelfs voor te blijven, zullen we gezamenlijk een aantal innovaties moeten oppakken. Samenwerking is key!

Projecten
- Light Vehicle 2025, is een intereg 5A project binnen de Euro-Maas-Rijn regio.
AutomotivenNL en partners uit deze regio weken samen om deze regio tot een internationaal zichtbare technologische hotspot te ontwikkelen op het gebied van lichtgewicht automotive ontwikkeling.

Bezoek hier de website van Light Vehicle 2025 voor meer informatie.
Contactpersoon communicatie: Mona Ziegler, amac-communications@effing-aachen.de

- ASPECT, Advanced Simulation and control of tribology in metal forming Processes for the North-West European Consumer goods and Transport sectors, is een intereg 5B project binnen de NWE (North West Europe) Regio.

Meer informatie over dit project vind je hier.
Contactpersoon communicatie: Iulia Degeratu, i.degeratu@m2i.nl

Ontwikkeling komende jaren

  • verdere ontwikkeling Manufacturing programma vanuit de ontwikkelingen binnen Factory of Future.
  • verdere ontwikkelingen materialenprogramma vanuit de ontwikkelingen binnen light-weight development en circulaire toepassingen binnen de automobiel industrie

Met trots presenteert RAI Automotive Industry NL het focusdocument en actieplan omtrent Automotive Manufacturing in Nederland. De documenten zijn voor onze leden hieronder te downloaden.


Contactpersoon
Jean Pierre Heijster
Jean Pierre Heijster
Programma Manager Materials & Manufacturing
+31 6 22 47 19 86
Agenda