Manufacturing & Materials
Manufacturing & Materials

De internationale automotive industrie staat de komende jaren voor de taak om de uitstoot van CO2 verder terug te brengen. Zowel bij het gebruik van voertuigen op de weg, als ook wat betreft de productie van deze voertuigen. Het gewicht van voertuigen speelt daarbij een essentiële rol. Nieuwe, natuurlijke en lichtere materialen en intensiever gebruik van bestaande materialen zoals hoogwaardig staal en aluminium en slimme verwerking hiervan zijn de belangrijkste ingrediënten om te komen tot de gewenste CO2 reductie.

autoindustrie

De diversiteit van nieuwe materialen en de combinatie met bestaande materialen (hybridisering) leidt tot uitdagingen in de productie. Er zijn voor deze hybridisering nieuwe process-, handlings- en verbinding methodieken en –technologieën nodig, terwijl er tegelijkertijd (energie) efficiënter geproduceerd zal moeten worden. Een andere trend in de automotive industrie is de immer toenemende personalisering van voertuigen, seriegrootte 1. Om voorbereid te zijn om al deze ontwikkelingen te kunnen volgen, of zelfs voor te blijven, zullen we gezamenlijk een aantal innovaties moeten oppakken. Samenwerking is key!

Projecten
Light Vehicle 2025, is een intereg 5A project binnen de Euro-Maas-Rijn regio.
AutomotivenNL en partners uit deze regio weken samen om deze regio tot een internationaal zichtbare technologische hotspot te ontwikkelen op het gebied van lichtgewicht automotive ontwikkeling.
Contactpersoon communicatie: Mona Ziegler, amac-communications@effing-aachen.de

Ontwikkeling komende jaren

  • verdere ontwikkeling Manufacturing programma vanuit de ontwikkelingen binnen Factory of Future.
  • verdere ontwikkelingen materialenprogramma vanuit de ontwikkelingen binnen light-weight development en circulaire toepassingen binnen de automobiel industrie

Contactpersoon
Jean Pierre Heijster
Jean Pierre Heijster
Programma Manager Materials & Manufacturing
+31 6 22 47 19 86
Agenda
30 juni 2020 t/m 2 juli 2020
15 september 2020