Zoekresultaten

1 - 20 van de 1,000 resultaten

Aantal resultaten per pagina:
  • Aangesloten leden sectie Motoren

Bedrijven die zijn aangesloten bij de sectie Motoren zijn fabrikanten en importeurs van motoren, motorscooters en fabrikanten en importeurs van de aan deze producten verbonden onderdelen, accessoires, kleding en helmen.
  • Fietsen in de media (test)

Afdeling Fietsen heeft een selectie gemaakt van artikelen die de afgelopen periode in (digitale) media op fietsgebied zijn verschenen.
  • RAI Vereniging Wielermiddag

Fietsclinic en toertocht voor leden van RAI Vereniging
  • Voorlichtingsbijeenkomst vervoer en opslag lithiumbatterijen

Op donderdag 28 september organiseren ARN en RAI Vereniging in samenwerking met diverse branchepartijen voor leden van RAI Vereniging een voorlichtingsbijeenkomst waarin u alles te weten komt over de nieuwste regels. Deze gaan over vervoer, opslag en retourlogistiek van nieuwe en gebruikte...
  • Wielrennen met RAI Vereniging

Vrijdagmiddag 13 oktober, locatie: midden Nederland: noteer deze datum vast als tweede RAI Vereniging Wielermiddag!
  • Nederlandse automotive industrie presenteert zich op IAA 2017 Frankfurt

Voor de 2e maal presenteert de Nederlandse automotive industrie zich met het “Holland High Tech Paviljoen” op de IAA Frankfurt 2017, van 12 tot en met 17 september.
  • Studiereis RAI Aftermarket AAPEX & SEMA Show Las Vegas

RAI Aftermarket organiseert van 29 oktober t/m 3 november 2017 een studiereis naar Las Vegas. We bezoeken ‘de’ twee grootste Automotive Aftermarket beurzen van Amerika; de AAPEX & SEMA Show.
  • Introductie WLPT mag niet leiden tot hogere belasting

ACEA waarschuwt de EU-lidstaten dat, met nog maar twee weken te gaan tot het van kracht worden van de WLTP, consumenten niet door de komst van deze nieuwe testcyclus geconfronteerd mogen worden met hogere belasting op hun nieuwe auto.
  • Europese harmonisering bij milieuzones zeer gewenst

Het voornemen van de Europese Commissie om steden die milieuzonering invoeren of dat overwegen daarbij handreikingen te geven, is met instemming begroet door ACEA en RAI Vereniging.
  • Publieke consultatie EU over veiligheidsvoorzieningen

De EU wil meer veiligheidsvoorzieningen verplicht gaan stellen in voertuigen. Daarover vindt nu een publieke consultatie plaats.
  • Brussel akkoord met B-rijbewijs voor EV's tot 4.250 kg

De Europese Commissie heeft Nederland een voorlopig akkoord gegeven om een uitwerking op te stellen voor een uitzondering om elektrische voertuigen boven de 3.500 kg te mogen besturen met een B-rijbewijs.
  • Economische groei trekt stevig aan

De Nederlandse economie zit flink in de lift, zo blijkt uit de nieuwste ramingen van het Centraal Planbureau (CPB). Dankzij een zeer sterk tweede kwartaal trekt de economische groei dit jaar naar verwachting aan tot 3,3%.
  • Verdubbeling aantal stekkerauto’s

Het aantal stekkerauto’s in Nederland is vorig jaar met 27 procent gestegen tot 109.434 eenheden per 1 januari dit jaar. Daarmee is het aantal volledig elektrische auto’s en plug-in hybrids sinds 2015 ruimschoots verdubbeld.
  • Meer grijs op de weg

Nederland telde begin dit jaar in totaal 8,2 miljoen personenauto’s. Hiervan zijn er bijna 1,7 miljoen in het bezit van eigenaren die 65 jaar of ouder zijn. Daarmee bezitten 65-plussers ongeveer 68 procent van de personenauto’s die er de afgelopen tien jaar in ons land bij kwamen.
  • Lokfietsen schrikken fietsdieven af

De inzet van lokfietsen verlaagt het aantal aangiften van fietsdiefstal met gemiddeld 40 procent. Het gunstige effect houdt tenminste een jaar aan. Dit blijkt uit onderzoek van Tilburg University.
  • Metropoolregio Rotterdam Den Haag proeftuin voor truck platooning

De Europese Commissie heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) aangewezen als een van de vijf proeftuinen voor zelfrijdend vervoer.
  • Nederland ligt op fietsgebied lichtjaren voor

Nederland laat zich op fietsgebied met geen ander land ter wereld vergelijken. Dat is althans de mening van fietsprofessor Kevin Krizek. Hij zei dat tijdens de afgelopen Vélo-city dat in juni bijna een week lang het epicentrum voor internationale fietsliefhebbers in de wereld vormde.
  • JCG Business Club Vakreis Piaggio

Het bestuur van de JCG Business Club nodigt haar leden uit voor weer een mooie vakreis, op 26, 27 en 28 september naar Italië.
  • RAI CarrosserieNL Innovation Award voor leden én exposanten

De RAI CarrosserieNL Innovation Award 2017 (in het kort Innovation Award) is een jaarlijkse prijs voor innovaties in wegtransport.
  • Wegtransport van vandaag en morgen op MobiliteitsRAI

Milieuzones, PIEK normering, platooning, last mile, LZV… Slechts een aantal van de ontwikkelingen waar het wegtransport mee te maken heeft en die op de eerste editie van de MobiliteitsRAI ruimschoots aan bod komen.