Nieuws

Kern­cijfers Auto & Mobiliteit en Tweewielers 2023 gepubliceerd

De nieuwe edities van de kern­cijfers Auto en Mobiliteit 2023 en Tweewielers 2023 zijn gepubliceerd. Deze jaarlijkse uitgaven van de Stichting BOVAG-RAI Automobiliteit brengt de Nederlandse markt voor personen- en bedrijfs­auto’s en tweewielers in beeld en is een belangrijke bron van cijfers over het Nederlandse wegvervoer. Ook deze editie staat weer bol van interessante wetenswaardigheden.

Kerncijfers Auto & Mobiliteit en Tweewielers 2023 gepubliceerd

Auto en Mobiliteit

We zien de elektrificatie van auto’s verder groeien, bijna een kwart van de nieuw­verkopen is een volledige elektrische auto en nog eens 36% is een (plug-in) hybride variant. Verder is er een gemiddelde daling van 9gr/km CO2-uitstoot.

Tweewielers

In de branche van de fietsen overheerst de e-bike. Van de nieuw­verkopen is 57% procent elektrisch. Ook bij brom- en snorfietsen is elektrisch steeds populairder. Van de nieuw­verkopen is 44,5% van de bromfietsen en 48% van de snorfietsen elektrisch aangedreven. Wat betreft motoren, zien we een stijging in de populariteit van dit vervoersmiddel. Zowel in de aantallen nieuw­verkopen (15.527), maar ook in het aantal behaalde rijbewijzen (4,4% stijging).

Bekijk de kern­cijfers voor Auto & Mobiliteit en tweewieliers hieronder.

Relevante downloads