Over RAI Vereniging

RAI staat voor Rijwiel en Automobiel Industrie. De vereniging is opgericht op 17 december 1893.

Amtrium

RAI Vereniging behartigt de belangen van 700 fabrikanten en importeurs van personenauto’s en vrachtauto's, aanhangwagens en opleggers, carrosserieën en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, brom- en snorfietsen en fietsen.
Ook de leveranciers van onderdelen en van garage-uitrusting zijn bij RAI Vereniging aangesloten.

Hoe werkt RAI Vereniging?
De dagelijkse leiding van het secretariaat, het kantoor van RAI Vereniging, is in handen van directeur Olaf de Bruijn.

De leden van RAI Vereniging zijn lid van één of meer van de volgende negen secties:
Personenauto's en lichte bedrijfswagens
Zware bedrijfswagens
RAI CarrosserieNL
RAI Equipment
RAI Automotive Industry
RAI Aftermarket
Fietsen
Motoren
Scooters

De negen secties krijgen ondersteuning van de afdelingen Leden- en Verenigingszaken, Externe Betrekkingen en Financiële Zaken.

Jaaroverzicht
Het Jaaroverzicht 2016 van RAI Vereniging is hier te bekijken.

Hoofdbestuur
De samenstelling van het Hoofdbestuur is als volgt:

Algemeen Voorzitter: dr. S. (Steven) R.A. van Eijck
Lid: Maurice Geraets
Lid: Eric Louwman
Lid: Janus Smalbraak
Lid: Ron Snoeks
Lid: Paul Zekhuis

Dochterorganisatie
RAI Vereniging participeert in RAI Amsterdam.

RAI Amsterdam
De activiteiten van RAI Amsterdam B.V. vinden plaats onder de verantwoordelijkheid van RAI Holding B.V. RAI Vereniging is grootaandeelhouder (75%) van het tentoonstellings- en congrescentrum RAI Amsterdam. De Gemeente Amsterdam heeft een belang van 25%.